| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 
Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Napomena: Na snazi je izmenjeni režim rada! Molimo pratite obaveštenja Konzulata! Za više informacija pogledajte OVDE.

 

Radno vreme - sa strankama: ponedeljak - petak:    8:30 - 13:00 časova

Radno vreme generalnog konzulata:  ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Praznici

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte)

Obaveštavamo građane da će se od 01. februara 2021. godine plaćanje svih konzularnih usluga u Generalnom konzulatu obavljati isklјučivo EC - karticama (plaćanje kreditnom karticom nije moguće).


Odgovori na najčešća pitanja  -(pasoši, putni listovi, prijava rodjenja, overe, prijava dece, braka, pribava dokumenata, vojna evidencija, otpusti i dr.)

Izgubljen ili ukraden pasoš - šta preduzeti? Više informacija

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gkrshamburg.de       Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

ZAKAZIVANJE TERMINA

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PODIZANJE PASOŠAPROMOCIJA REPUBLIKE SRBIJE KAO POVOLJNE DESTINACIJE ZA POSLOVANJE

Brošura "SERBIA - Emerging tech development hub"

Brošura "Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede"

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

24.01.2021.

1.    ULAZAK IZ REPUBLIKE SRBIJE U SR NEMAČКU

U Nemačku bez ograničenja mogu ući:

•    Državljani SR Nemačke
•    državljani zemaqa članica EU
•    državljani Ujedinjenog Kraljevstva, Lihtenštajna, Švajcarske, Norveške ili Islanda
•   državljani R. Srbije sa nemačkom dozvolom boravka ili nacionalnom vizom ili sa dozvolom boravka iz druge države EU, Ujedinjenog Kraljevstva, Islanda, Lihtenštajna, Norveške ili Švajcarske

Opširnije....


ULAZAК DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLJANA U REPUBLIКU SRBIJU

IZ POSLOVNIH RAZLOGA

22.01.2021.

Domaći i strani državljani koji putuju u R. Srbiju iz poslovnih razloga, od 21.01.2021.g. mogu da uđu u R. Srbiju bez PCR testa pod uslovom da u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice Privrednoj komori Srbije dostave negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije Republike Srbije.

Lica koja dolaze iz poslovnih razloga dužna su da o svom putu 48 sati pre ulaska u Srbiju obaveste Privrednu komoru Srbije slanjem memoranduma koji je propisno potisan, overen i zaveden na mejl: inocovid19@pks.rs

Opširnije.... REŽIM ULASКA U REPUBLIКU SRBIJU OD 20. DECEMBRA

Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, od 20.decembra 2020.godine licima koji dolaze u Republiku Srbiju, dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.
Opširnije....


01.05.2020.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu mere preduzete sa ciljem sprečavanja širenja virusa COVID 19, koje su na snazi u Saveznoj Republici Nemačkoj, Generalni konzulat će od 11.05.2020. raditi u izmenjenom režimu rada i prijema stranaka.

Stranke će se primati svakog radnog dana od 08:30 do 13:30 časova.

OBAVEŠTAVAMO DA JE ZA SVE KONZULARNE RADNJE OBAVEZNO PRETHODNO ZAKAZATI TERMIN OVDE.

U zakazanom terminu u Generalni konzulat će moći da udje samo lice koje treba da obavi konzularnu radnju. Pratnja je izuzetno moguća i dozvoljena maloletnoj deci, licima lišenim poslovne sposobnosti, kao i invalidima koji se ne mogu kretati bez pratnje. Lica koja nemaju zakazan termin, neće biti u mogućnosti da uđu u Generalni konzulat, osim u izuzetnim slučajevima koji moraju biti dokumentovani.

Prilikom dolaska u zakazani termin, potrebno je da sva lica nose zaštitnu masku uz obavezno držanje propisanog odstojanja od 1,5 metara.


 


 
 
 
Neradni dani

Obaveštavamo da Generalni konzulat zbog Uskršnjih praznika neće raditi sa strankama:

    30.04.2021,
    03.05.2021,
    04.05.2021. godine.

 


Ministar inostranih poslova SR Nemačke u poseti Beogradu

23.04.2021.

Ministar inostranih poslova Savezne Republike Nemačke Hajko Mas razgovarao je sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom spolјnih poslova Nikolom Selakovićem u odvojenim susretima u Beogradu.

Predsednik Vučić istakao je da je poseta šefa nemačke diplomatije Srbiji potvrda značaja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje Srbije i Nemačke.

Tokom razgovora sa ministrom Masom, predsednik Vučić naglasio je da Srbija ima najtešnje ekonomske odnose sa Nemačkom i ubedlјivo najveću trovinsku razmenu, koja je rasla i u vreme pandemije tokom prošle godine, kao i da ne postoji nijedan spolјni partner koji nam je u ekonomskom smislu važan kao Nemačka.

O uspešnosti saradnje naših zemalјa govori podatak da je Srbija između 2010. i 2020. godine čak za 2,5 puta uvećala trgovinsku razmenu sa Nemačkom, a za 2,9 puta povećala izvoz, kao i podatak da je pre nekoliko godina ukupan broj zaposlenih u nemačkim kompanijama u Srbiji bio 17.000, a da je danas veći od 70.000, kazao je predsednik.

Vučić je podvukao da će Srbija u regionu imati apsolutno konstruktivnu ulogu i da će težiti očuvanju mira, kao i da nije zainteresovana za teritorije drugih, već za saradnju u oblastima kulture, sporta, ekonomije, a da je naš cilј snažna, ekonomski jaka i uspešna Srbija.

U razgovoru o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je naglasio da se suština napretka nalazi u miru, istakavši da je važno da se ispune svi sporazumi koji su potpisani, pre svega Briselski, i da se uspostavi ZSO.

Predsednik je zahvalio ministru Masu, ali i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, za svu pomoć i podršku razvoju Srbije u svim oblastima, ukazavši na to da će se Srbija truditi da, čuvajući stabilnost i radeći marlјivo u budućnosti, pokaže da zaslužuje članstvo u EU.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministrom spolјnih poslova Nemačke Hajkom Masom da je Nemačka jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera i zemlјa čija je podrška reformskom procesu i evropskim integracijama od izuzetnog značaja za Srbiju.

Predsednica vlade je, ukazavši na činjenicu da je Nemačka među vodećim privrednim i spolјnotrgovinskim partnerima, ocenila, takođe, da je ova zemlјa i jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji, s obzirom na to da u Srbiji posluje oko 400 kompanija sa nemačkim kapitalom i da je ona donela Srbiji podizanje standarda radne etike postignuvši značajan uticaj na tržištu.

Brnabić je naglasila da je Srbija čvrsto opredelјena za evropski put, kao i nastavak reformi i njihovu implementaciju, kako bi se unapredio život građana, a da se pred Vladom RS nalaze važni zadaci i veliki izazovi, pre svega, borba za zdravlјe u jeku pandemije, koja ne može da uspori završetak reformi u oblasti pravosuđa, medijskih sloboda i važne reforme u oblasti vladavine prava.

Vlada Srbije spremna je da napravi krupne iskorake u ovim oblastima, uz podršku nevladinog sektora i civilnog društva, ali i partnera iz Evropske unije i OEBS-a, i uz najveći društveni konsenzus, zaklјučila je premijerka.

Ministar spolјnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković dočekao je šefa nemačke diplomatije Hajka Masa, prilikom njegovog dolaska u Beograd, i sa njim je danas, između ostalog, razgovarao o predstojećem ministarskom sastanku Berlinskog procesa, koji će se održati 8. juna, kao i o projektima i aktivnostima u okviru ove inicijative.

Šef srpske diplomatije prisustvovao je otvaranju nove Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu, nakon čega je ispratio svog kolegu, ministra Masa.


Otvorena nova zgrada Ambasade Nemačke u Beogradu

23.04.2021.

Ministar spolјnih poslova Nemačke Hajko Mas svečano je danas otvorio novu zgradu Ambasade Nemačke u Beogradu.

Pored ministra Masa, vrpcu su simbolično presekli ministar spolјnih poslova Nikola Selaković, predsednik Skupštine Ivica Dačić i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Mas je tom prilikom rekao da je nova ambasada moderna zgrada i simbol odnosa dve zemlјe i podsetio da je Nemačka Srbiji najveći bilateralni trgovinski partner, da su nemačke kompanije investirale velike svote u Srbiju, a i da je razvojna saradnja u Srbiji intenzivirana, te je preko nje investirano dve milijarde evra.

„Središte je reč koja najbolјe opisuje ovo lepo zdanje. Ono se nalazi u srcu Beograda, blizu dinamičnog centra, i političkog srca zemlјe“, rekao je Mas u svom obraćanju.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova