| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 
Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Napomena: Na snazi je izmenjeni režim rada! Molimo pratite obaveštenja Konzulata! Za više informacija pogledajte OVDE.

 

Radno vreme - sa strankama: ponedeljak - petak:    8:30 - 13:00 časova

Radno vreme generalnog konzulata:  ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Praznici

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte)

Obaveštavamo građane da će se od 01. februara 2021. godine plaćanje svih konzularnih usluga u Generalnom konzulatu obavljati isklјučivo EC - karticama (plaćanje kreditnom karticom nije moguće).


Odgovori na najčešća pitanja  -(pasoši, putni listovi, prijava rodjenja, overe, prijava dece, braka, pribava dokumenata, vojna evidencija, otpusti i dr.)

Izgubljen ili ukraden pasoš - šta preduzeti? Više informacija

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gkrshamburg.de       Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

ZAKAZIVANJE TERMINA

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PODIZANJE PASOŠAPROMOCIJA REPUBLIKE SRBIJE KAO POVOLJNE DESTINACIJE ZA POSLOVANJE

                 VAŽNO OBAVEŠTENJE!

REŽIM ULASKA IZ REPUBLIKE SRBIJE U SR NEMAČКU

21.05.2021.
 

      1. OPŠTE ODREDBE

- Od 16.05.2021. godine, Srbija se nalazi u kategoriji rizičnog područja zaraze virusom Covid 19.

- Turistička putovanja u Nemačku u cilju posete ili kupovine i dalje nisu dozvoljena.

- U Nemačku mogu ući sledeće kategorije građana ukoliko ispunjavaju uslove (test ili potvrda o vakcinaciji ili o preležanoj bolesti Covid-19, obaveza karantina i elektronska prijava ulaska):

  • Državljani SR Nemačke
  • državljani zemalja članica EU
  • državljani Ujedinjenog Kraljevstva, Lihtenštajna, Švajcarske, Norveške ili Islanda
  • državljani R. Srbije sa nemačkom dozvolom boravka ili nacionalnom vizom ili sa dozvolom boravka iz druge države EU, Ujedinjenog Kraljevstva, Islanda, Lihtenštajna, Norveške ili ŠvajcarskeOpširnije....


ULAZAК DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLJANA U REPUBLIКU SRBIJU

IZ POSLOVNIH RAZLOGA

22.01.2021.

Domaći i strani državljani koji putuju u R. Srbiju iz poslovnih razloga, od 21.01.2021.g. mogu da uđu u R. Srbiju bez PCR testa pod uslovom da u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice Privrednoj komori Srbije dostave negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije Republike Srbije.

Lica koja dolaze iz poslovnih razloga dužna su da o svom putu 48 sati pre ulaska u Srbiju obaveste Privrednu komoru Srbije slanjem memoranduma koji je propisno potisan, overen i zaveden na mejl: inocovid19@pks.rs

Opširnije.... REŽIM ULASКA U REPUBLIКU SRBIJU OD 20. DECEMBRA

Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, od 20.decembra 2020.godine licima koji dolaze u Republiku Srbiju, dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.
Opširnije....


01.05.2020.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu mere preduzete sa ciljem sprečavanja širenja virusa COVID 19, koje su na snazi u Saveznoj Republici Nemačkoj, Generalni konzulat će od 11.05.2020. raditi u izmenjenom režimu rada i prijema stranaka.

Stranke će se primati svakog radnog dana od 08:30 do 13:30 časova.

OBAVEŠTAVAMO DA JE ZA SVE KONZULARNE RADNJE OBAVEZNO PRETHODNO ZAKAZATI TERMIN OVDE.

U zakazanom terminu u Generalni konzulat će moći da udje samo lice koje treba da obavi konzularnu radnju. Pratnja je izuzetno moguća i dozvoljena maloletnoj deci, licima lišenim poslovne sposobnosti, kao i invalidima koji se ne mogu kretati bez pratnje. Lica koja nemaju zakazan termin, neće biti u mogućnosti da uđu u Generalni konzulat, osim u izuzetnim slučajevima koji moraju biti dokumentovani.

Prilikom dolaska u zakazani termin, potrebno je da sva lica nose zaštitnu masku uz obavezno držanje propisanog odstojanja od 1,5 metara.


 


 
 
 
Selaković: Srbija pridaje veliki značaj „Berlinskom procesu“ i regionalnoj saradnji

08.06.2021.

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković učestvovao je danas na onlajn sastanku ministara spoljnih poslova učesnica „Berlinskog procesa“.

Selaković je istakao da Srbija pridaje veliki značaj ovoj inicijativi koja se pokazala kao dobar forum za jačanje regionalne saradnje, razvoja, promovisanje politike pomirenja i prevazilaženja nasleđenih problema iz prošlosti.

„Srbija će uvek biti zagovornik politike mira i povezivanja, jer to je jedini način da se stvori stabilnost koja je preduslov ekonomskog rasta i progresa. Nažalost neki još nisu shvatili pravo značenje i suštinu Berlinskog procesa, i da prvo treba da počnu da poštuju međunarodno preuzete obaveze kao što je Dogovor o regionalnom predstavljanju“, rekao je Selaković, reagujući na činjenicu da je predstavnica Prištine istakla zastavu samoproglašenog „Кosova“.

Dodao je da „Berlinski proces“ pruža podršku EU integracijama Zapadnog Balkana kroz konkretne projekte i mere, posebno ukazujući da je okosnica regionalne saradnje usmerena na ekonomsko povezivanje, kao i da se to podudara sa spoljnopolitičkom orijentacijom Vlade Srbije.

„Odgovornom i dobro osmišljenom ekonomskom politikom, Srbija je ostvarila najveći rast u regionu, a po stopi rasta BDP-a u prvom kvartalu 2021. godine od +1,7%, naša zemlja se nalazi na prvom mestu u Evropi“, naglasio je ministar.

Opširnije...
Sastanak sa delegacijom nemačke kompanije „Bizerba“

 26.05.2021.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije „Bizerba“ i prisustvovao je potpisivanju Ugovora o podsticajima za investiciju kompanije „Bizerba“ u grad Valjevo, koji su potpisali ministarka privrede Anđelka Atanacković i predstavnik kompanije Frank Rajnhart.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je dolazak nemačke porodične kompanije „Bizerba“ u Valjevo od ogromnog značaja za taj grad, koji je bio u ćorsokaku, ali i ceo Кolubarski okrug i okolna mesta.

„Srećan sam zato što danas mogu da kažem da je sve završeno i uskoro se kreće sa izgradnjom pogona jedne fantastične porodične kompanije, koji će biti gotov za nešto više od godinu dana. Očekuje se početak proizvodnje najkasnije u četvrtom kvartalu 2022. godine“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je reč o velikoj investiciji, koja će, za početak, zaposliti 300 ljudi, sa značajno većim platama od prosečnih.

„Bizerba“ je sinonim za visoko precizne instrumente. Radostan sam zbog Valjevaca, Кolubarskog okruga u celini. Ovo znači drastične promene i za Lajkovac, Ljig, Mionicu, Osečinu, Кosjerić. Ovo su temeljne, velike promene. Ovi ljudi donose najprecizniju tehnologiju i zaposliće visoko plaćene ineženjere i veoma dobro plaćene radnike“, naveo je predsednik Vučić i primetio da je ovo, posle mnogo godina, nova investicija u Valjevu, i to drugačija od onih radno intenzivnih kakve su bile do skora.

Opširnije...
Ministarka za evropske integracije Srbije J. Joksimović u bilateralnoj poseti Nemačkoj

 20.05.2021.

Ministarka za evropske integracije Srbije J. Joksimović boravila je u bilateralnoj poseti Nemačkoj 19. maja 2021. godine. U brojnim razgovorima sa državnim ministrom za Evropu u MIP SR Nemačke M. Rotom i poslanicima Bundestaga fokus je bio na predstavljanju konkretnog napretka u reformskom procesu u Srbiji, a ministarka Joksimović je sagovornike obavestila i o koracima koje je Vlada Srbije preduzela u cilju priprema za primenu nove metodologije, koja bi trebalo da doprinese bržem pristupanju Srbije EU.

U razgovorima je bilo reči i o uspešnom procesu vakcinacije u našoj državi. U Nemačkoj je zapažena i solidarnost koju je Srbija pokazala u borbi protiv pandemije kroz donaciju vakcina državama regiona.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova