| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 
Adresa

Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Napomena: Na snazi je izmenjeni režim rada! Molimo pratite obaveštenja Konzulata! Za više informacija pogledajte OVDE.

Radno vreme - sa strankama: ponedeljak - petak:    8:30 - 13:00 časova

Radno vreme generalnog konzulata:  ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Praznici

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte)

Obaveštavamo građane da će se od 01. februara 2021. godine plaćanje svih konzularnih usluga u Generalnom konzulatu obavljati isklјučivo EC - karticama (plaćanje kreditnom karticom nije moguće).


Odgovori na najčešća pitanja  -(pasoši, putni listovi, prijava rodjenja, overe, prijava dece, braka, pribava dokumenata, vojna evidencija, otpusti i dr.)

Izgubljen ili ukraden pasoš - šta preduzeti? Više informacija
Telefon za hitne slučajeve: +49 40 416 22 625  
Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: srb.cons.hamburg@mfa.rs
            info@gkrshamburg.de      
Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  


ZAKAZIVANJE TERMINA

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

(1 osoba = 1 termin, 1 termin = 1 usluga, za svaku osobu i za svaku uslugu morate zakazati termin)

POGLEDATI VIDEO KAKO ZAKAZATI TERMINKonkurs za sufinansiranje projekata namenjenih za region i dijasporu 2023


Nova usluga - E-građanin - izdavanje parametara za aplikaciju Consent ID

Od 1. februara 2023.g. Generalni konzulat Republike Srbije u Hamburgu ima mogućnost da izdaje parametre i QR kod za instaliranje mobilne aplikacije ConsentID koja omogućava korisnicima veću dostupnost elektronskih usluga na portalu e-Uprava - https://euprava.gov.rs/.

Lica zainteresovana za ovu vrstu usluge dužna su da lično dođu u konzulat i sa sobom ponesu svoj važeći identifikacioni dokument Republike Srbije (ličnu kartu ili pasoš).

Radi izdavanja parametara, pre dolaska u konzulat potrebno je da se lice registruje na portaju e-Uprave, preko sledećeg linka: https://eid.gov.rs/sr-Cyrl-RS/

Sa detaljima u vezi sa aplikacijom ConsentID, sa Uputstvom za instaliranje mobilne aplikacije ConsentID i Uputstvom za prijavu mobilnom aplikacijom ConsentID, možete se upoznati preko sledećeg linka: https://euprava.gov.rs/.


01.05.2020.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu mere preduzete sa ciljem sprečavanja širenja virusa COVID 19, koje su na snazi u Saveznoj Republici Nemačkoj, Generalni konzulat će od 11.05.2020. raditi u izmenjenom režimu rada i prijema stranaka.

Stranke će se primati svakog radnog dana od 08:30 do 13:30 časova.

OBAVEŠTAVAMO DA JE ZA SVE KONZULARNE RADNJE OBAVEZNO PRETHODNO ZAKAZATI TERMIN OVDE.

U zakazanom terminu u Generalni konzulat će moći da udje samo lice koje treba da obavi konzularnu radnju. Pratnja je izuzetno moguća i dozvoljena maloletnoj deci, licima lišenim poslovne sposobnosti, kao i invalidima koji se ne mogu kretati bez pratnje. Lica koja nemaju zakazan termin, neće biti u mogućnosti da uđu u Generalni konzulat, osim u izuzetnim slučajevima koji moraju biti dokumentovani.

Prilikom dolaska u zakazani termin, potrebno je da sva lica nose zaštitnu masku uz obavezno držanje propisanog odstojanja od 1,5 metara.


PROMOCIJA REPUBLIKE SRBIJE KAO POVOLJNE DESTINACIJE ZA POSLOVANJE

                 


 

 


 
 
 
Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matčne države i Srba u regionu

Uvid u raspisane konkurse za sufinasiranje projekata kao i dodeli nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos možete izvršiti na sledećem linku:

 

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2023


Novogodišnji prijem za konzularni kor u Hamburgu

24.01.2023.

Predsednik Senata i Prvi gradonačelnik Slobodnog i Hanzeatskog grada Hamburga dr Peter Čenčer je u svečanoj Sali Rathausa pozdravio predstavnike stotinak zemalja koje u Hamburgu imaju svoje konzulate (28 generalnih konzula i 67 počasnih), kao i desetak konzula kojima je Hamburg konzularno područje a sedište im je u drugoj pokrajini. Među pozvanima su bili predstavnici tri međunarodne organizacije čije je sedište u Hamburgu – Međunarodni sud za pomorsko pravo, UNESKO – Insititut za učenje tokom celog života i EULAC – Fondacija EU – Latinska Amerika i Karibik.


Novogodišnji prijem za konzularni kor u Bremenu

18.01.2023.

Predsednik Senata i gradonačelnik Slobodnog i Hanzeatskog grada Bremena dr Andreas Bovenšulte je u svečanoj Sali Rathausa održao novogodišnji prijem, najpre za predstavnike konzularnog kora iz Bremena, Hamburga i Hanovera, a zatim i prijem za oko 450 zvanica iz političkog, privrednog  i kulturnog života. Iz Hamburga novogodišnjem prijemu su prisustvovali generalni konzuli Srbije, Tunisa, Ukrajine, Čilea, Kine, Portugalije, Hrvatske, Poljske, kao i brojni počasni konzuli ova tri konzularna kora.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova