| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Konzularno odeljenje -                            Rad sa strankama: ponedeljak - petak:    8:30 - 13:00 časova - sredom i od 15:00 do 18:00 časova (napomena: sredom se ne primaju zahtevi za nove pasoše u vremenu od 15:00 do 18:00 časova ali se mogu podizati urađeni pasoši)

Radno vreme generalnog konzulata:  ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gkrshamburg.de;                                   gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

                                            OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

 

O B A V E Š T E N J E

Obaveštavamo građane da iz tehničkih razloga od 01. maja 2016.godine sredom posle podne nećemo primati zahteve za izdavanje novih pasoša. Uručenje gotovih pasoša obavljaće se sredom posle podne nesmetano. Ova mera je privremena i o njenom ukidanju obavestićemo blagovremeno.

LISTA ADVOKATA NA KONZULARNOM PODRUČJU GK RS U HAMBURGU KOJI GOVORE SRPSKI JEZIK

 


 
 
 
Novogodišnji bazar u organizaciji srpske dopunske škole “Jovan Jovanović Zmaj”

decembar 2018.

   

Srpska dopunska škola “Jovan Jovanović Zmaj” organizovala je i ove godine Novogodišnji bazar, u nedelju 16. decembra 2018. godine u prostorijama SPC.  Sredstva sakupljena prodajom zanimljivih dečijih rukotvorina kao i kolača koje su donirale vredne mame uplaćen je Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji Majka devet Jugovića. Manifestaciji je, pored velikog broja dece i roditelja, kao i baka i deka, koji su uživali u medjusobnom druženju, ispred Generalnog konzulata, prisustvovala konzul, Lidija Ivanović. 


 


Vojna oficirska akademija u Hamburgu – informacioni dan o Srbiji

decembar 2018.

   

Na Vojnoj oficirskoj akademiji (Führungsakademie der Bundeswehr) u Hamburgu 4. decembra o.g. je održan Veliki informacioni dan posvećen Republici Srbiji, na kojem je polaznik Akademije, potpukovnik Velimir Mandić predstavio svoju zemlju dajući informacije o najbitnijim geografskim, istorijskim, političkim, ekonomskim i vojnim temama. Na koncizan i sveobuhvatan način, rečito i duhovito, potpukovnik Mandić je polaznicima akademije, među kojima su oficiri iz brojnih zemalja, ali i prisutnim visokim nemačkim oficirima, i drugim zvanicama iz političkog i društvenog života Hamburga predstavio Republiku Srbiju. Nakon predavanja, sliku Srbije upotpunio je i uspešan nastup dece iz Kultuno umetničkog društva Mladost iz Hamburga, koji su kraćim programom predstavili kolo kao nematerijalnu kulturnu baštinu. Predavanju su, pored ostalih prisustvovali generalni konzul Nataša Rašević i konzul Lidija Ivanović, vojni ataše Dejan Cimbaljević iz Ambasade RS u Berlinu, kao i sveštenici SPC iz Hamburga, Siniša Vujasinović, Aleksa Milinković i đakon Milutin Marić.


 


Upis u matične knjige u R. Srbiji lica kojima su izvodi iz MKR izdati od strane bivših republika SFRJ

novembar 2018.

Obaveštavaju se državlјani Republike Srbije koji su rođeni na teritoriji bivših Republika SFRJ, a u prethodnom periodu nisu pokrenuli postupak za upis u matične knjige Republike Srbije, bez odlaganja pokrenu odgovarajuće upravne postupke iz nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i regulišu obavezu upisa u MKR u Republici Srbiji.

U protivnom, neće biti u mogućnosti da pribave nove putne isprave ukoliko prilikom podnošenja zahteva budu prilagali izvode iz matične knjige rođenih koje su izdali organi iz bivših Republika SFRJ. 


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova