| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Konzularno odeljenje -                            Rad sa strankama: ponedeljak - petak:    8:30 - 13:00 časova - sredom i od 15:00 do 18:00 časova (napomena: sredom se ne primaju zahtevi za nove pasoše u vremenu od 15:00 do 18:00 časova ali se mogu podizati urađeni pasoši)

Radno vreme generalnog konzulata:  ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gkrshamburg.de;                                   gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

                                        OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

 
 

O B A V E Š T E N J E

Obaveštavamo građane da iz tehničkih razloga od 01. maja 2016.godine sredom posle podne nećemo primati zahteve za izdavanje novih pasoša. Uručenje gotovih pasoša obavljaće se sredom posle podne nesmetano. Ova mera je privremena i o njenom ukidanju obavestićemo blagovremeno.

LISTA ADVOKATA NA KONZULARNOM PODRUČJU GK RS U HAMBURGU KOJI GOVORE SRPSKI JEZIK

 


 
 
 
Ministar zdravlja R. Srbije u poseti Univerzitetskoj klinici Šlezvig Holštajn u Libeku

20. mart 2019.

     Ministar zdravlja ass dr Zlatibor Lončar bio je gost rukovodstva Univerzitetske klinike Šlezvig – Holštajn iz Libeka, najveće zdravstvene ustanove nemačke pokrajine Šlezvig – Holštajn i druge po veličini u Nemačkoj. Ovom prilikom ministar Lončar je imao priliku da se upozna sa organizacijom rada ove eminentne medicinske institucije i prodiskutuje o mogućim oblicima saradnje sa zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

 

 


 


Konkurs za sufinansiranje projekata za dijasporu

15. mart 2019.

  Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, koji će trajati od 13. marta do 01. aprila 2019. godine. Sve informacije o konkursima i proceduri priajvljivanja mogu se pronaći na linku: http://www.dijaspora.gov.rs/lat/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-za-dijasporu/ 


 


Izložba Etnografskog muzeja iz Beograda

februar 2019.

 

      

Na poziv Srpske dopunske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Hamburga, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata RS u Hamburgu i srpske crkvene opštine u Hamburgu, u prostorijama Hrama svetog Argangela Mihajla u Hamburgu održana je izložba Etnografskog muzeja iz Beograda “Narodna kultura Srba u 19. i 20. Veku” kao i radionice za decu i mlade “Dete i tradicija”.

Panoi sa fotografijama eksponata Etnografskog muzeja dočarali su svakodnevni život srpskog naroda u 19. i 20. veku, a na radionicama “Dete i tradicija” deci je bilo prikazano kako su izgledale i kako su bile uredjene kuće na selu i kuce u gradu tokom 19. veka, kako su se ljudi oblačili, od kojih se materijala pravila odeća i kako se ukrašavala.

Izložba je otvorena 08. Februara obraćanjem konzula Lidija Ivanovič, nastavnice Dragane Rašuo, predsednika Saveta roditelja i direktorke Etnografskog muzeja, Tijane Čolak-Antić Popović, uz program koji su izveli učenici dopunske škole na srpskom jeziku i folklorno društvo „Mladost“ iz Hamburga. Pored učenika dopunske škole i njihovih roditelja, koji su bili najbrojniji posetioci i kojima je ova izložba prvenstveno namenjena, takođe su prisustvovali i drugi predstavnici srpske dijaspore, crkvene opštine, kao i kolektiv Generalnog konzulata u Hamburgu. Radionicama su prisustvovali i đaci Srpske dopunske škole iz Bremena sa svojom nastavnicom Milicom Stanković.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova