| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje:                              Rad sa strankama: 8:30 - 13:00 časova - sredom i od 15:00 do 18:00 časova

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gkrshamburg.de;                                   gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

                                            OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

 

O B A V E Š T E N J E

Obaveštavamo građane da iz tehničkih razloga od 01. maja 2016.godine sredom posle podne nećemo primati zahteve za izdavanje novih pasoša. Uručenje gotovih pasoša obavljaće se sredom posle podne nesmetano. Ova mera je privremena i o njenom ukidanju obavestićemo blagovremeno.

 

LISTA ADVOKATA NA KONZULARNOM PODRUČJU GK RS U HAMBURGU KOJI GOVORE SRPSKI JEZIK


 
 
 
Zvanična poseta Državnoj kancelariji Šlezvig Holštajn

06. decembar 2017

   Generalni konzul Nataša Rašević je 23. novembra 2017. godine bila u prvoj zvaničnoj poseti Državnoj kancelariji Šlezvig Holštajna, a primio ju je Dirk Šreder, državni sekretar i šef državne kancelarije pokrajine Šlezvig– Holštajn.

Razgovor je protekao u srdačnoj atmosferi, na kraju kog se generalni konzul upisala u zlatnu knjigu Šlezvig-Holštajna i na poklon dobila monografiju o najsevernijoj nemačkoj pokrajini.

 

  


ODLUKA ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN O UKIDANjU VIZA ZA DRŽAVLjANE REPUBLIKE SRBIJE, NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA

28. novembar 2017.

   Vlada Islamske Republike Iran je donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Srbije, nosioce običnih pasoša, za ulazak i boravak na teritoriji Islamske Republike Iran, najduže do 30 dana u periodu od godinu dana. Odluka je stupila na snagu 1. novembra 2017. godine. 

 


 


Književno veče sa Draganom Velikićem u Hamburgu

14. novembar 2017.

Na Institutu za slavistiku Univerziteta u Hamburgu 14. novembra 2017. godine održano je književno veče sa piscem Draganom Velikićem, čiji su romani prevedeni na šesnaest jezika, a deset njegovih romana je do sada prevedeno na nemački jezik. Ovo veče je bilo posvećeno razgovoru o njegov poslednjem roman „Islednik“ koji je nedavno preveden na nemački jezik, ali i ostalom književnom opusu ovog umetnika, kao i njegovom umetničkom i diplomatskom radu.

Književno veče je otvorio i gosta pozdravio i predstavio prof. Dr Robert Hodel, šef katedre za slavistiku. Razgovor sa piscem je trajao nekoliko sati, a pored studenata slavistike, veći deo publike su činili Nemci, kao i pojedinci iz srpske dijaspore. Ispred Generalnog konzulata, književnoj večeri je prisustvovala generalni konzul Nataša Rašević. 

 

 


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova