| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje:                              Rad sa strankama: 8:30 - 13:00 časova - sredom i od 15:00 do 18:00 časova

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gkrshamburg.de;                                   gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

                                            OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

 

O B A V E Š T E N J E

Obaveštavamo građane da iz tehničkih razloga od 01. maja 2016.godine sredom posle podne nećemo primati zahteve za izdavanje novih pasoša. Uručenje gotovih pasoša obavljaće se sredom posle podne nesmetano. Ova mera je privremena i o njenom ukidanju obavestićemo blagovremeno.

 

LISTA ADVOKATA NA KONZULARNOM PODRUČJU GK RS U HAMBURGU KOJI GOVORE SRPSKI JEZIK

 


 
 
 
DUGA NOĆ KONZULATA

15. maj 2018.

     

 

Po šesti put za redom Generalni konzulat RS u Hamburgu je 15. maja uzeo učešće u Dugoj noći konzulata, zajedno sa još 29 generalnih konzulata i konzulata, četiri kulturno-informativne institucije, kao i Međunarodnim sudom za pomorsko pravo. Duga noć konzulata predstavlja svojevrsnu završnicu Nedelje Evrope, koja se svake godine u maju održava pod pokroviteljstvom Senata Slobodnog i Hanzeatskog Grada Hamburga.

Posetiocima Generalnog konzulatu tokom ove noći je folklorno društvo „Mladost“ iz Hamburga izvelo tradicionalne srpske igre, prikazani su kratki filmovi o turističkoj ponudi Srbije, deljeni turistički prospekti, a zahvaljujući donaciji srpske firme „Zlatiborac“ gostima su posluživani srpski specijaliteti.

Kao i ranijih godina posećenost i zainteresovanost za srpski konzulat je bila velika, i to ne samo među Nemcima, već i među drugim strancima u Hamburgu, kao i kolegama iz konzularnog kora.

 

DUGA NOĆ KONZULATA

11. maj 2018.

       

 

Generalni konzulat Republike Srbije u Hamburgu će 15. maja 2018. godine po šesti  put uzeti učešće u manifestaciji pod nazivom "Duga noć konzulata", koju organizuje Senat Slobodnog i Hanzeatskog Grada Hamburga. Ova manifestacija održava se već sedmi put za redom, a vezana je za obeležavanje Dana Evrope u Hamburgu. Pored Generalnog konzulata Republike Srbije u Dugoj noći konzulata  od 18,00 do 22,00 časa za posetioce su simbolično "otvorili svoja vrata" još 34 generalna konzulata, konzulata i kulturno-informativne institucije sa sedištem u Hamburgu.

Najsrdačnije pozivamo sve zainteresovane da nas posete tokom Duge noći konzulata. Pružićemo korisne informacije i odgovoriti na sva pitanja vezana za rad Generalnog konzulata, delićemo turističko-informativni materijal o Republici Srbiji, uživati u folklornim igrama iz Srbije, poslužićemo srpske specijalitete a, najviše od svega želimo da u prijatnom društvu sa posetiocima provedemo jedno lepo veče.

DOBRO NAM DOŠLI   


 


Program „Migracije za razvoj“

09. maj 2018 

   Centar za internacionalne migracije i razvoj (CIM) i ove godine poziva studente, apsovente i zaposlene iz Srbije na seminar “ Profesionalne perspektive u Nemačkoj i Srbiji” koji će se u održati od 26.-27. maja 2018. godine u Berlinu.

Centar za internacionalne migracije i razvoj želi da stručnjacima iz balkanskog regiona, koji su svoje znanje stekli u Nemačkoj, pomogne prilikom povratka u domovinu odnosno prilikom kratkotrajnih zaposlenja: kroz savetovanja, posredovanjem u zaposenju i finansijskim subvencijama, kako bi razmenom stečenog know-how dali doprinos u razvoju regiona. Pored toga CIM migrantskim organizacijama daje podršku i u sprovođenju neprofitnih projekata u regionu. Istovremeno CIM pruža karijerno savetovanje i za prvo zaposlenje u Nemačkoj.  Seminar traje dva dana, troškove puta i noćenja u potpunosti snosi CIM.

Detaljnije informacije možete pogledati na sajtu Centra za internacionalne migracije i razvoj (CIM) www.cimonline.de/en/html/index.html
 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova